13 czerwca zorganizowano w naszej szkole akcję wspólnego spożycia drugiego śniadania uczniów klas V – VIII. Odbywało się to w ramach ogólnopolskiego programu „Trzymaj formę” oraz udziału w konkursie fotograficznym „Szkolna przerwa śniadaniowa – mleczna, z warzyw, owocowa”, który promuje unijny „Program dla szkół” polegający na dostarczaniu do szkół owoców, warzyw, mleka i jego przetworów. Uczniowie przynieśli do szkoły produkty niezbędne do wykonania kanapek, głównie warzywa, które sprawiają, ze są one bogate w witaminy. Przygotowano stoły uginające się od sałaty, rzodkiewek, pomidorów, ogórków, szczypiorku, chleba wieloziarnistego, wędlin i nabiału. Kanapki są najlepszą formą drugiego śniadania w szkole, bo zawierają wszystkie konieczne dla organizmu składniki odżywcze. Uczniowie z wielkim apetytem zjedli kolorowe i na pewno zdrowe kanapki. Mamy nadzieję, ze będą one równie chętnie spożywane w czasie przerw w następnym roku szkolnym.